Waarom ik een mooie voordeur belangrijk vind

Een goede voordeur is een levenslange begeleider. Het begrenst de leefruimte en biedt bescherming en veiligheid. Maar een voordeur heeft niet alleen functionele eigenschappen: hij bepaalt de stijl van mijn woning en beïnvloedt de vormgeving van mijn leefruimte. De architect  combineert de aspecten van architectuur en kunst in haar werk. Zij vertelt ons hier hoe u voordeuren als designelement kunt gebruiken en waar u op moet letten bij de keuze van een voordeur.

deur
De eerste indruk

De entree geeft een eerste indruk van mijn huis. Wat is bijzonder belangrijk in het ontwerp?
De voordeur is over het algemeen het eerste contact met uw huis. Dit zou een positieve connotatie moeten hebben; je zou je moeten vermaken als je thuiskomt. Daarom is de ingangsdeur zo belangrijk – naast zijn beschermende functie. Het is je eerste emotionele indruk.

Welke betekenis heeft de voordeur voor de totale architectuur van het huis?
De algemene architectuur van het huis moet één taal spreken en uit één stuk bestaan. De voordeur is een belangrijk onderdeel en designelement.

Klein huisje betekent kleine voordeur? Is er een basisregel die mij vertelt welk type voordeur het meest geschikt is voor mijn huis? Is er een vuistregel voor de grootteverhouding?

In het algemeen zorgen we er altijd voor dat de deuren dezelfde hoogte hebben, zowel binnen als buiten. Als u besluit om de deurvleugels 2,2 m te maken, mag de ingangsdeur niet kleiner zijn. Als u meer in detail treedt, is het nog belangrijker om te weten in welke richting de deuren worden geopend en of de vloer spiegelend is.